Yaş Sınırı Olanlara Erken Emeklilik Geliyor!

Yıllarca Bağ-Kur- ve Sigorta yatırdıkları halde emekli olamayan ve yaş sınırına takılanlara büyük müjde. Yaş sınırından dolayı emekli olamayıp mağdur olanlar, sizlerde yeni düzenlenen çalışmayla birlikte erken emekli olabileceksiniz.

 

Sigorta ve Bağ-Kur'da gününü doldurduğu halde yaş sınırına takılanlar bu haber sizin için. 300 bin kişinin önünü açacak tasarı taslağı Bakan Kuruluna gitmesi için bekliyor. Her gün farklı bir haberin çıktığı yaş sınırına ilişkin adımlar yavaş yavaş, atılmaya başlanıyor. 300 bin kişinin mağduriyeti giderilecek mi?

Prim borcu olmadığı halde yaşa takılanlar emekli olabilecekler mi?

 

Günü dolan ve yaş sınırına takılanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilik için yaşa takılanlar için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, emekli olacaklar için yüzde 5 olarak maaş indirimi konuşuluyor olsa da halen kesinleşmiş bir durum yok dedi. Erken emeklilikte sadece Sigortalı olanlara erken emeklilik yolu görünürken Bağ-Kur emeklileri bu durumun dışında kalacak.

 

Uzun zamandır yaş sınırından dolayı emeklilik bekleyen 300 bin kişi şimdi Bakanlar Kurulu tarafından çıkacak haberi bekliyor. Bakanlar Kurulu, bu taslağı onaylarsa yaş sınırı 300 bin kişi için ortadan kalkmış olacak ve erken emekli olacaklar.

 

Yaşa Takılanlar Kimler?

 

SGK, SSK’lı olanlardan 8.9.1999 gününe kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigortalılık süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 günlük prim ödeme gün sayısı. Bu tarihten sonra ise üçüncü bir şart daha geldi ve yaş şartı. 8.9.1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur’lular için de benzer şekilde yaş şartı getirildi.

Editör: TE Bilisim