Vakıfbank 2015'te 800 Personel Alacak

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan’ın yaptığı açıklamaya göre 2015 yılında Vakıfbank’a 800 personel alınacak. 2014 yılında da ülke ekonomisine katkılarını sürdüren Vakıfbank 2015 yılında yoluna kadrosuna katacağı yeni personellerle devam edecek.

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan 2014 yılı içerisinde takipte olan kredilerin tahsilat artışına da dikkat çekti. Bu alanda önemli bir yol kat ettiklerini sözlerine ekledi.

Vakıfbank 2015 yılı kârlılık, büyüme, mevduat hedefleri:

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan yeni yılda da aktif kalitesindeki iyileşmeyi ve sektördeki başarılarını daha da ilerilere taşıyacaklarını anlattı. Yeni dönemde de Vakıfbank olarak daha büyük başarılara imza atarak, ülke sermayesine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Mevduat büyümesi yüzde 14 seviyesine ulaşacak

2015 yılında mevduat büyümesinde yüzde 14 seviyesinde artış olacağını düşündüklerini belirten Aydoğan, “mevduatın krediye dönüşmesi ile rekabetin artacağını ve sektörde büyük bir sorun haline gelen vade uyumsuzluğunun giderileceğini düşünüyoruz” dedi.

Vakıfbank 2015 750-800 personel alımı

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan 2014 yılını Ülke genelinde 893 şube ve 14 bin 900 personelle tamamlayacaklarını belirterek, “2015 yılında şube açılışlarımıza devam edeceğiz, hedefimiz 2015 yılında 100 şube açmak. Bundan dolayı 2015 yılında 750-800 personel alımı yapmayı planlıyoruz”dedi.

Aydoğan, ekonomik koşullara bağlı olarak yurt dışında büyüme fırsatlarını da her zaman değerlendirdiklerini belirterek, Vakıfbank adına bu değerlendirmeler sonucunda uygun bir ortam oluştuğunda, çalışma başlatacaklarını ifade etti. Gelecek yıllarda uluslar arası fonları ülkenin finansal sistemine dahil ederek bu alanda da büyüme fırsatlarını değerlendireceklerini ifade etti.

Katılım Bankacılığı Sürecine İlişkin Nihai Kararı TBMM Verecek

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, katılım bankacılığı konusundaki çalışmalara da değinerek, kamuyu belirli aşamalarda bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. “Bankamızın hisselerinin hazineye devri konusunda ise kararı TBMM verecek” dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş gelişmekte olan ülkelerde daha belirleyici olabilir

2014 yılı bankacılık sektörünü değerlendiren Aydoğan, Türkiye’yi, özellikle Fed'in tahvil alım programını bitirmesinin etkilediğini dile getirdi. Fed'in son toplantısının ardından yapılan açıklamalara göre Fed'in en erken 2015 yılının ilk yarısında faiz artırımına başlamasının beklendiğini dile getiren Aydoğan, bu durumun piyasaları olumsuz etkilemesini beklemediklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim