Ülkemizin hem sınırı içi hem sınır dışında çok sayıda devam eden operasyonlar bulunduğu için hükümet bilindiği üzere almış olduğu karar doğrultusunda profesyonel orduya geçiş sürecini hızlandırdı. Buna göre on binlerce askeri personel alımı yapılmakta olup genel olarak uzman erbaş ve çavuş rütbelerine alımlar yapılmaktadır.

Silahlı Kuvvetler bünyesinde on binlerce uzman erbaş ve uzman çavuş personeli bulunmaktadır. Peki uzman erbaş ile uzman çavuş rütbe farkı nedir, göreve ilk olarak uzman erbaş rütbesinde başlayan bir askeri personel daha sonradan uzman çavuş olabilir mi nasıl uzman çavuş olabilir. İşte herkesin kafasını karıştıran bu soruların yanıtlarını veriyoruz.

UZMAN ERBAŞ VE ÇAVUŞ FARKI NEDİR?

Eğer askerlik görevinizi yapmadıysanız veya er rütbesi ile yaptıysanız silahlı kuvvetlerde göreve başladığınız da uzman erbaş rütbesi yani tek çizgi ile başlarsınız. Fakat askerlik görevinizi çavuş rütbesi ile yaptıysanız o zaman silahlı kuvvetler bünyesinde uzman çavuş olarak göreve başlarsınız. Peki uzman erbaş ile göreve başlayan daha sonradan uzman çavuş olabilir mi?

Askerliğinizi yapmadıysanız ya da er olarak yaptıysanız uzman olduğunuzda uzman erbaş olarak görev yapacaksınız. Belirli bir görev süresinden sonra rütbeniz otomatik olarak uzman çavuş olacaktır. Yani uzman erbaş ile uzman çavuş arasında sadece böyle bir fark mevcuttur.