Milli Savunma Bakanlığına bağlandıktan sonra operasyon ve görev faaliyetlerine devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile başarılı faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açık askeri personel pozisyonları için kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere aralıklarla uzman erbaş, uzman çavuş alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2018 yılında 13 bin 213 uzman erbaş ve uzman çavuş alımı yapacak. Peki detaylar nedir? Kimler başvurabilir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılının sonuna kadar toplam 13 bin 213 uzman erbaş, uzman çavuş alımı yapacak. Peki başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Silah taşımaya engeli bulunmamak
Fiziğinde kusuru olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak

Yukarıda belirtilmiş şartlar genel olarak aranmakta olan şartlar arasında yer almaktadır. Bu şartlara eğitim ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı getirilebilmektedir. Bilindiği üzere TSK uzman erbaş ve çavuş alımlarında KPSS'ye girmiş olmak şartının aranabileceğini duyurmuştu. İlanlar yayımlandıkça sizlere bilgi vereceğiz.

Uzman Çavuş Alımlarından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim