Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkenin lider hava yolu şirketlerinden bir tanesi olan Türk Hava Yolları personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde her sene 3 - 4 bin personel alımı yapmakta olan Türk Hava Yollarının ortak şirketleri ile beraber toplam 50 bin personeli bulunmaktadır.

Hava yolu şirketlerinin artması ve diğer firmaların daha uygun fiyatlı seferler düzenlemesi ile sefer sayısında azaltma yapan Türk Hava Yolları büyüme oranının azalmasına rağmen istihdam seferberliğine destek vermek amacı ile bin kişilik personel alımını hedeflediğini duyurdu.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği ilan etmesi ile pek çok kuruluş personel alımı yapacağını duyurdu. Buna göre Türk Hava Yolları firması da istihdam seferberliğine destek vermek için 2017 yılı içerisinde bin kişilik personel alımı yapmayı planlıyor.

Peki Türk Hava Yollarının alım yapacağı bin kişilik kadro için ne zaman alımlar yapılacak. Şu an için alımların ne zaman yapılacağı bilinmiyor ancak yaz aylarında Türk Hava Yollarının seferleri artırması beklenmektedir. Bu sebepten ötürü önümüzde ki aylar içerisinde Türk Hava Yollarının aralıklarla personel alım ilanı yayımlaması ve 2017 yılı sonuna kadar kuruluşun toplam bin kişilik personel alımı gerçekleştirmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim