Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan güvenlik kuvvetleri açık pozisyonları için çok sayıda personel alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanlarının büyük bir bölümü Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmakta olup terörle mücadele kapsamında çok sayıda personel alımı yapılmaktadır.

Buna göre kurumlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda öğrenci alımı gerçekleştirmekte ve öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanması ile birlikte sahaya sürülmektedir. Bu sene ciddi bir alım gerçekleştirilmiş olup İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında yaptığı açıklamasında müjdeli haberleri verdi. Peki detaylar nedir.

33 BİN 677 PERSONEL ALINACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da terörler mücadele kapsamında Türkiye geneli toplam 33 bin 677 kişilik alımın yapılacağını söyledi. Buna göre bu sene ciddi bir alım gerçekleştirildi ve halen alımların yapılacağına yönelik müjdeli haber geldi.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

İçişleri Bakanı 33 bin 677 personel alımı yapılacağını duyurdu ancak alım yapacak olan kuruma göre aranacak şartlar da değişiklik olacaktır. Örneğin POMEM alımlarında en az ön lisans mezunu, Jandarma alımlarında en az lise veya ilköğretim mezunu şartı aranmaktadır. Bu şartlardan ziyade olarak boy - kilo, sağlık gibi konularda da şartlar aranacaktır. Sizlerde yorumlar ile aranmasını istediğiniz şartları bizlerle paylaşabilirsiniz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim