Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi bünyesine alacağı 82 teknikerin girdiği mülakat sonuçlarını açıkladı. Kazananlar ve yedek listede olan kişiler belirlendi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi anlaştığı pek çok noktayı kendi personelleri ile kontrol ettirmekte ve bu şirketlerden kazanç sağlamaktadır. Şirket bünyesinden ayrılan ya da işlerin çoğalması ile işçi sayılarının artırılması gerektiği düşünülen pozisyonlarda çalışmak üzere her sene belli sayılarda personel alınmaktadır. Toplamda her sene yüzlerce kişi Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi bünyesine girmekte ve sözleşmeli ya da daimi işçi olarak çalışmaktadır. Ancak genelde alınan işçiler daimi eleman olarak alınmaktadır. Çünkü kuruluş sözleşmeli işçilerin daha niteliksiz çalıştığını ve daimi işçilerin uzun süre çalışacakları için işlerini daha iyi şekilde yapıp firmanın nitelikli işçi sayısının da artmasına yardımcı olduğunu düşünmektedir.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi bünyesine alacağı 82 teknikeri Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Adana ve Samsun gibi şehirlerde çalıştıracak. Ankara hariç diğer şehirlerde 16'şar eleman alınmakta Ankara'da ise 2 personel alınmaktadır.

82 teknikerin kazanıp kazanmayacağını belirtmek için TEİAŞ mülakat sınavı yapmış ve sonuçların ilerleyen günlerde açıklanacağını belirtmişti. Nihayet adayların meraklı bekleyişleri sona erdi. 82 teknikerden kimlerin kazandığı ve kimlerin kaybettiği belli olurken yedek listede olan adaylarında isimleri açıklandı. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinde çalışmak isteyen personellerin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve en az 60 puan almaları zorunludur
Editör: TE Bilisim