Bilindiği gibi kamu kurum ve kuruluşlarına uygun pozisyonlar için kadro ihdas edilmektedir. Geçtiğimiz sene Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına ihdas edilmiş olan 390'a yakın kadro için mühendis alımı yapılması beklenmekteydi. Ancak KPSS 2016/1 ve KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme atamalarında TCDD bu kadrolar için atama yapmadı.

Yine yıl içerisinde kamu kuruluşlarının yaptığı atamalarda da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları kendilerine ihdas edilmiş olan 390'a yakın kadro için mühendis alımı yapmadı. Adaylar bu ihdas edilen mühendis kadroları için bu sene kesinlikle atamaların yapılmasını istiyor.

HANGİ KADROLAR İHDAS EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz sene Resmi Gazete ile yürürlüğe giren kadrolar için TCDD'ye 390'a yakın kadro ihdas edilmişti. Peki hangi kadrolar ihdas edilmişti. Geçen sene yayımlanan Resmi Gazete'ye göre merkez teşkilatına  1 AR-GE Dairesi Başkanı ve 4 Müfettiş ve 120 Mühendis kadrosu ihdas edilmişti.

Taşra teşkilatı için ise  6 Öğretmen, 2 Avukat ve 250 Mühendis kadroları TCDD'ye ihdas edildi. Bu kadrolar içni Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının atama yapması bekleniyor. Özellikle adaylar taşra ve merkez teşkilatlarına ihdas edilen 370 kadro için atama beklemektedir. TCDD'nin alım ve atama ilanlarını yayımlaması ile sizlere bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim