Türkiye'de bilindiği üzere uzun süredir demir yolu hattı kullanılmakta olup bu hatların geliştirilmesi ve yerine hızlı trenin getirilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Buna göre ihtiyaçların karşılanabilmesi için UIaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer alan TCDD, Maliye Bakanlığının vermiş olduğu yetki ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir.

TCDD memur ve personel alımı çok sık yapılmamakta olup geçtiğimiz günlerde Bakan Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile TCDD'nin memur alımı ilanı bekleyenlere müjdeli haber verildi. Buna göre TCDD'nin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bin 118 memur alacağı duyuruldu. Peki detaylar nelerdir?

MEMUR ALIMI DETAYLARI

Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bin 118 memur alımı yapacak. Alımlar alt yapı ve taşımacılık sınıfları için yapılacaktır.

Alt yapı sınıfı için toplam 773 kişilik personel alımı yapılacak olup bu kişilerin 150'sinin işçi olacağı ve geriye kalan 623 kişinin ise KPSS ile atanacak memur olduğu belirtildi.
Taşımacılık sınıf için ise toplam 345 kişi alınacak. Bu alınacak olan personellerin 178'i işçi olacak ve geriye kalan 167'si ise memur statüsünde olacak.

Yukarıda TCDD'nin bin 118 kişilik memur alımını nasıl yapacağı detaylı olarak sizlere sunulmuştur. Buna göre TCDD'nin yakın zamanda ilanı yayımlaması bekleniyor. İlan yayımlandığında ilk haberdar olmak için aşağıdaki mobil uygulamamızı indirin.

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZI BURADAN GÖREBİLRİSİNİZ