Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin bir bölümü kamuya geçirilecek. Şu anda 900 bin civarı taşeron işçinin bulunduğu söylenmekte olup ilk aşama da 450 bin civarı işçinin kamuya geçirileceği belirtilmektedir.

Taşeron işçiler kamuya geçmeden önce sınava tabii tutulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da bu sınavın eleyici olmayacağını belirtmişti. Yani sınavın alanları ile ilgili olması ve kolay olması beklenmektedir. Sınavın hangi kurum tarafından yapılacağı merak edilirken sonunda konu hakkında duyuru yapıldı.

SINAVI KİM YAPACAK?

Bir milyona yakın kişinin takip ettiği taşeron yasası hakkında bugün yeni bir Kanun Hükmünde Kararnameler KHK yayımlandı. Bu yayımlanan KHK ile taşeron sınavını her kurumun kendi yapacağı belirtildi. Bundan önce sınavların İŞKUR tarafından yapılacağı ya da Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından da yapılabileceği sosyal medya üzerinden yapılabilmekteydi ancak yayımlanan KHK ile taşeron sınavlarının her kurumun kendisinin yapacağı öğrenildi. 

Yine taşerona kadro, taşeron işçi hakkında açıklama geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. Mobil uygulamamızı indirerek sizlerde bildirim alabilirsiniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misin?
Buradan Uygulamamızı İndirin ve Bildirimler Alın

Editör: TE Bilisim