Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi hükümetten müjdeli haber gelmesini bekliyor. Bilindiği üzere ülkemizde taşeron işçilere kadro konusu uzun süredir konuşuluyor ancak iki senedir taşerona kadro hakkında yoğun çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

Art arda gelen Başbakan ve Bakan açıklamalarından sonra tüm işçiler inandı ve 2017 yılında yani bu sene taşerona kadro verileceği onaylandı. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek, taşerona kadro nasıl verilecek son dakika haber gelişmeleri nelerdir.

KAMUYA YENİ STATÜ

Şu anda üzerinde durulan formüllerden bir tanesi kamuya yeni statü getirmektir. Buna göre kamuda bilindiği üzere 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere 4 farklı statü bulunmaktadır. Taşeron işçilere devlet güvencesi verilmesi için 4E ismi ile yeni bir statü çıkarılabilir ve buradan işçilere güvence sağlanabilir.

SÖZLEŞME YAPILACAK

Taşeron işçiler şu anda yıllık olarak sözleşme yenilemekte olup düşünülen formüllerden bir tanesi şudur ki işçilerin sözleşme süreleri artırılacak. Buna göre işçiler üçer yıllık sözleşmeler yapacak.

Bu iki formül şu anda en baskın formüller olarak gösterilmekte olup devlet güvencesine alınan taşeron işçilerin maaşları artmayacaktır.

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZ ÇIKTI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim