Taşerona kadro hakkında uzun süredir hükümet açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ülkemizde bir milyona yakın taşeron işçi kadronun nasıl verileceğini büyük bir merakla bekliyor. Bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda bakan ve milletvekili taşerona kadro sorununun bu sene çözüleceğini müjdeledi.

Buna göre taşerona kadro müjdesi sene sonuna kadar çıkartılacak ancak kadro verilecek mi? Yoksa yerine sözleşme mi yapılacak merak konusu olmaya devam ediyor. Pek şimdiye kadar belli olan detaylar nedir.

TAŞERONA KADRO DETAYLARI

Bilindiği üzere taşerona kadro bekleniyordu ancak geçtiğimiz haftalarda Başbakan Binali yıldırım kadro mu verilecek yoksa sözleşme mi yapılacak sorusunu şimdilik erken olduğu için net bir detay vermedi ancak işçilere kesinlikle devlet güvencesi verileceğini müjdelemişti.

Buna göre taşeron işçiler kesin olarak kamuya kadrolu olarak alınmayabilir. Onun yerine işçilere 3'er yıllık sözleşme yapılması bekleniyor. Bilindiği üzere şu anda hali hazırda işçilere birer yıllık sözleşme yapılmaktadır.

KAMUYA YENİ STATÜ

Kamuda bilindiği üzere 4A, 4B, 4C, 4D gibi statüler bulunmaktadır. Taşeron işçiler için kamuda yeni statünün açılması beklenmektedir. Buna göre taşeron işçilere devlet güvencesi verilirse kamuya 4E adında yeni bir statü daha getirilebilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim