Ülkemizde farklı kurumlar istihdam etmek de olan bir milyona yakın taşeron işçi kadro almak için özellikle son iki yıldır sesini duyurmaya çalışıyordu. Bu sene yapılan müjdeli açıklamalardan sonra 2017 yılında kesin olarak taşerona kadro verileceği belirtildi. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek?

Buna göre taşerona kadro konusunun yeniden görüşülmesi bekleniyor. Peki akıllarda tek bir soru var. Taşerona kadro verilecek mi? Yoksa taşeron işçilerine üçer yıllık sözleşme mi yapılacak.

TAŞERONA KADRO GÖRÜŞMESİ YAPILACAK

Taşerona kadro görüşmeleri yapılmış ve çalışmaların sona erdiği duyurulmuştu. Buna göre taşerona kadro konusunda çalışmalar sona erdi ancak onaylanması için yeniden görüşme yapılacak. Ancak taşeron işçilere kesin olarak kadro verilecek mi yoksa işçilere üçer yıllık sözleşme mi yapılacak bilinmiyor. Peki detaylar nedir.

SÖZLEŞME YAPILMASI BEKLENİYOR!

Buna göre ülkemizde bir milyona yakın taşeron işçi bulunuyor bu işçilere devlet güvencesi verilmesi kesin olarak bekleniyor ancak kamuya yeni statünün getirilmesi ve işçilere üçer yıllık sözleşmelerin yapılacağı tahmin edilmektedir.

Bilindiği üzere kamuda şu anda 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere farklı statüler bulunmaktadır. Taşeron işçilerin ise yeni açılması beklenen statüye yerleştirileceği tahmin edilmekte olup yeni statünün 4E olacağı yönünde ifadeler bulunmaktadır.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ