Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. Uzun süredir işçiler kamuya geçmeyi talep etmekte ve işlerinin daha garanti olmasını belirtmekteydi. Konu hakkında hükümetin uzun süren görüşmeleri oldu ve sonunda müjdeli haber geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından verildi ve taşeron işçilerinin kamuya geçirileceği duyuruldu.

Taşeron işçilerin kamuya geçişler 2 Ocak 2018'de başlayacak başvurular ile yapılacaktı fakat öncesinde konu hakkında Resmi Gazete vasıtası ile Kanun Hükmünde Kararname KHK yayımlanması gerekliydi ve ilgili KHK'da geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre bir ülkemizde istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi kamuya geçecek fakat öncesinde adaylar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Son çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerin detayına göre yüz binlerce işçi kamuya geçecek ve başvurular 2 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlıyor peki başvurular nasıl yapılacak? Buna göre taşeron işçiler başvurularını alt iş veren firmalarına değil istihdam edeceklerini kuruma yapacaktır. Adayların başvurularını tamamlaması için 10 gün süresi bulunuyor ve ilgili başvurular Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sürekli olarak takip edilecektir. Ardından adaylar sınavlara, mülakatlara girecek ve güvenlik soruşturmalarının olumlu çıkmasını bekleyecektir. Tüm işlemler bittikten sonra adayların kamuya atamalarının 3 - 4 ay civarında gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim