Hükümetin yaptığı çalışmalar sonucu uzun bir süredir taşerona kadro müjdesi beklenirken sonunda taşeron işçilerin hayali gerçek oluyor. Bilindiği üzere taşerona kadro konusunda yüz binlerce işçi ilgili kamu kurumlarına gerekli evrakları ile müracaatlarını gerçekleştirdi ve sonuçların açıklamasını beklemeye başladı.

Taşerona kadro başvuruları 11 Ocak 2018 tarihine kadar yapıldı ve bu tarihten sonra kurumların kendi resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru sonuçlarının açıklanacağı duyurulmuştu. Taşerona kadro başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak diye beklenirken kurumlar yavaş yavaş ilgili duyuruları yapmaya başladı.

ADAYLAR SONUÇLARINA NASIL BAKACAK?

Buna göre taşerona kadro başvuru sonuçları illerin valilik siteleri üzerinden ya da başvuru yapılan kamu kurumunun resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile açıklanmaktadır. Adayları isim soy isimleri, çalıştıkları kurumlar ve sınava girmeye hak kazanıp kazanmadıkları duyurular bölümünden açıklanmaktadır.

Örneğin İzmir Valiliğinin resmi internet sitesi üzerinden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün duyurusunu görebilirsiniz. Buna göre şu ana kadar İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Konya Orman Bölge Müdürlüğü yaptıkları duyurular ile taşerona kadro başvurusu yapan adayların hangilerinin sınava girmeye hak kazandığı ve hangi adayların sınava girmeye hak kazanmadığı duyurulmuştur. Yakın zamanda diğer kurumlarında sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Taşerona kadro başvurusu yapan adayların kesinlikle başvuru yaptığı kurumun resmi sitesi eğer yoksa bağlı olduğu Valilik sitesinin duyurular bölümünü takip etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim