Türkiye'nin dört bir yanında çalışan bir milyona yakın taşeron işçilere uzun süredir kadronun ve devlet güvencesinin verileceğine ilişkin açıklamalar yapılıyordu. Taşeron işçilere 2018 yılında kadronun verileceği iddiaları ortaya çıkarken Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konu hakkında müjdeli açıklamalar yaptı ve çalışmaların bu sene sonlanacağını duyurdu. Peki taşeron yasasında detaylar nedir.

MASADA GÖRÜŞÜLEN FORMÜLLER

KAMUYA YENİ STATÜ

Taşeron işçilerin kamuda bir statü altında toplanması için 4E ismi verilecek bir statünün getirilmesi ve tüm taşeron işçilerin bu statüye bağlı olarak haklarının korunarak çalışması beklenmektedir.

SÖZLEŞME GELECEK

Taşeron işçiler şu anda bağlı oldukları kurum ile her sene sözleşme yapmaktadır. Kurum istediğinde sözleşme sonunda yenilememe hakkını saklı tutabilmektedir. Bu sürenini uzatılması için sözleşmelerin en az üçer yıllık olarak yapılması beklenmektedir.

TAŞERON İSMİ KALKACAK

Şu anda gündemde olan bir diğer başlık ise taşeron isminin kaldırılmasıdır. Buna göre taşeron yerine artık kamu çalışanı ismi kullanılabilir. Bu sayede kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan kimsenin olmayacağı yönünde ifadelere yer verilmektedir.

MAAŞLAR ARTABİLİR

Bir diğer önemli konu ise maaştır. Kamuda kadrolu olarak çalışan kişi ile taşeron olarak çalışan kişi arasında ki maaş farkı ciddi boyutta olabilmektedir. Bunun ortadan kalkması için maaşların artabileceği de düşünülmektedir.

50 Bin Adayın bulunduğu Sosyal Ağımız için Buraya Bakınız.

İnstagram Hesabımız için Buraya Bakınız.

İOS uygulamamız için Buraya Bakınız.

Android uygulamamız için Buraya Bakınız.

Editör: TE Bilisim