Türkiye'nin farklı bölgelerinde alt iş verenler aracılığı ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler için Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortak çalışma yürütmesi sonucu taşeron işçilere kadro verildi.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin işçiye devlet güvencesi verildiği belirtildi. Buna göre bu işçilere ikramiyeleri de verilecek. Taşeron işçilerin alacağı ikramiye ücretleri açıklandı. Peki taşerona ne kadar prim ücret ödemesi yapılacak, 52 günlük ikramiye ödemesi ne kadar? Tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İKRAMİYE TUTARLARI AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere verilecek olan ikramiye tutarının katsayısı hakkında bilgi verilmişti. Buna göre örnekler ile açıklayacak olursak asgari ücret ile görev yapmakta olan yani bin 603 TL maaş alan işçilere 2 bin 400 TL civarı, 2 bin lira maaş alan işçilere 3 bin 400 TL civarı ve 3 bin 500 lira maaş alanlara ise 6 bin TL ikramiye ödemesi yapılacaktır.

Eğer 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile sizlerde taşeron yasası kapsamında kadro aldıysanız ve alacağınız ikramiye tutarını merak ediyorsanız maaşınızı 1,5 katsayısı ile çarparak alacağınız ikramiye ücretini sizlerde bu şekilde hesaplayabilirsiniz. Ödemelerin ne zaman yatırılacağına ilişkin haberimizin linki aşağıdadır.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Editör: TE Bilisim