Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam eden bir milyona yakın taşeron işçi kadronun verilmesini bekliyor. Özellikle iki senedir hükümet konuyu gündeme getirdiği için taşeron işçiler adeta umutlandı. Buna göre devlet tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere güvence verileceği belirtildi. Fakat bugün çok önemli bir bilgi daha ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz gün taşerona kadro konusunda yıl sonuna kadar tüm çalışmaların sona ereceğine yönelik bir açıklama yapılmıştı. Ancak bugün ilginç bir açıklama daha yapıldı.

TAŞERONA ÖNEMLİ HABER!

Başbakan Binali Yıldırım medya temsilcilerinin sorusunu yanıtlarken ''taşeron işçilere kadro mu verilecek yoksa sözleşmeli statüsünde mi çalışacak?'' sorusu yöneltildi. Başbakan Binali Yıldırım çok önemli bu soruya ''Orasını açıklamayayım ancak devlet ile bağlantıları kurulacak'' açıklamasını yaptı. Peki bu ne ifade ediyor?

KADRO YERİNE SÖZLEŞME Mİ YAPILACAK?

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklaması üzerine taşeron işçileri yeniden heyecanlandı ve net olarak buradan ne denmek istendiğini anlayamadı. Peki şimdi taşeron işçilerine kadro verilecek mi? Verilmeyecek mi? Kadro verilmeyecekse taşeron işçilerine nasıl bir güvence verilecek.

Buna göre eğer taşeron işçilerine kamu kurumlarında kadro verilmezse sözleşmenin yapılması bekleniyor tabi bu sözleşme kaç senelik yapılacak yoksa her sene yenilecek mi? Bu konu hakkında da net bir bilgi yok.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim