Taşeron işcilere yeni bir hak daha tanındı. Taşeron işcilerin işci düzenlemesi kanunlarına göre yeni bir kural daha ve avantaj daha ortaya çıktı. Yeni çıkan sözleşmeye göre taşeron işcilerin emekli olmamış gerekiyor ve 65 yaşını kesinlikle aşmamış olması gerekiyor. İşte bu sözleşme ve haber hakkında detaylı bilgiler...

Bilindiği üzere başbakan Ahmet Davutoğlu, 720 bin adet taşeron işciyi kadroya alacağını ve memur sıfatında olacağını belirtti. 720 bin kişiye kadro şansı veriliyorken aynı zamanda yeni bir kanun daha çıkarılarak bu kanunların arasında çarpıcı ve avantajlı yasalarda girmiş oldu. Taşeron işciye bir çok müjdeli haber var! Kadroya alınacak olan 720 bin adet taşeron işci 3 yıllığına bir sözleşme imzalayacak. Böylelikle kadroya alınmış olan tüm taşeron işciler emeklilik hayatını garanti haline getirmiş olacak. Yalnız taşeron işcilere devlete veya memurluğu ihmal edecek bir suç işlerlerse bu haktan yararlanamayacaklar ve işten atılacaklar.

Kadroya alınacak olan taşeron işciler kesinlikle 65 yaşını aşmamış olması gerekmektedir ve ayrıca emekli olmamış gerekmektedir. Eski kanunlara ve düzenlemelere göre 35 yaşını aşan taşeron işci kesinlikle kadroya geçemiyordu fakat yeni düzenlemeye göre artık herkes kadrolaşabilecek. Özel sözleşmeli olarak kadroya geçirilecek olan taşeron işciler 4-C'lilerin haklarından yararlanacaklar.

Yukarıda saydığımız ve söylediğimiz gibi yeni sözleşme ve yasaya göre artık herkes daha rahat bir yaşam sürmüş olacak. Yeni düzenlemelere göre taşeron işcilere daha fazla hak tanınacak ve taşeron işciler artık sözleşmeli memur sıfatında işlerini yapıyorken bir çok avantaj ve emeklilik durumunda da yararlanabilecekler.
Editör: TE Bilisim