Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen ataması yapmaktadır. Atamalar genel olarak Şubat ayı içerisinde yapılmakta olup Suriyeli öğrenciler içinde öğretmen atamaları yapılmaya başlandı. Bilindiği gibi Suriye ile Türkiye komşu ülkeler olduğu için orada savaştan kaçan gençler Türkiye'ye sığınmaktadır. Ülkemize sığınan kişiler eğitimden geri kalmamak için bölgelerinde ki okullara kayıt yaptırmaktadır. Ancak öğrencilerin Türkçe bilmemeleri ve çevreye uyum sağlayamamaları aracılığı ile öğretmenlerin vereceği dersten Suriyelilerin pek başarılı olamayacakları bilinmektedir. Bu yüzden Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu için Avrupa Birliği ile Türkiye anlaşma yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrenciler için atama yapacak.

Geçici Öğretmen Alımı

Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu için Suriyelilerin bulundukları bölgelere geçici öğretmen atamaları yapılacak. Eğer gerek görülürse geçici öğretmenin çalışma süresi uzatılabilecek.

Hangi Branşlar İçin Alım Yapılacak

Suriyeli öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı 4 bin 200 öğretmen ataması yapacak. Peki alınacak olan öğretmenler hangi branşlar için; Yayımlanan bildiriye göre Sınıf Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni, Türk Dili ve Edebiyatı branşları için toplam 4 bin 200 öğretmen alımı yapılacak.
Başvurular 8 Kasım - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak olup başvuru yapmak isteyen adayların Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesini takip etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim