Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu taşeron işçilerin kadroya alınması daimi ve sözleşmeli statüsünde çalışmaları hakkında yapılan yasa tasarıları hakkında açıklama yaptı.

Ülkemizin en zor işlerinde çalışıp taşeron olarak kadrosuz şekilde çalışan işçiler aylardır kadro alarak çalışılması hakkında konuşulmaktadır. Başbakan Ahmet Davutoğlu'da konu hakkında pek çok açıklama yapmış ve en kısa sürede taşeron işçilerin kadro alacağı hakkında çalışmaların yapıldığı belirtilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'da konu hakkında çalışmalar yapmakta ve basın mensuplarına yaptığı açıklamalar ile bu konu hakkında çalışmaların devam ettiğini bildirmektedir.

Yasalar Neredeyse Tamam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yeni yaptığı açıklama da taşeron işçilerin kamu'da özel sözleşmeli personel olarak çalışması için yapılan kanun tasarılarının büyük bölümünün tamamlandığını açıkladı. Akabinde basında çıkan haberlerin yalan olduğunu da belirten Süleyman Soylu şuan için rakamsal olarak çalışmanın yapılmadığını belirtti.
Bilindiği üzere basın ve yayın organlarının pek çok haberinde sayısal veriler ile şu kadar kişi sözleşmeli çalışacak, şu kadar kişi daimi işçi statüsünde çalışacak gibi manşetler atılarak konu hakkında yazılar yazılmaktadır. Bakan Süleyman Soylu bunların tamamen yalan olduğunu ve şuanda kanunda rakamsal olarak çalışmanın yapılmadığını belirtti.
Kıdem tazminatı hakkında da açıklama yapan Süleyman Soylu bu konu hakkında detaylı şekilde araştırma yaptıklarını ve muhtemelen Avrupa ülkelerinde kabul edilen yasaların incelemeye alınıp bunlara yakın bir kanunun yürürlüğe konulacağını da vurguladı