Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Memur Personel Alacak
Sosyal Güvenlik Kurumu memur personel alımı gerçekleştiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 380 adet memur alıyor. Sizde Sosyal Güvenlik Kurumu'nda istenilen pozisyonda olmak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu 23 Ekim 2015 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine toplamda 380 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun alacağı memur personeller, düzenlenen Giriş sınavına göre ve KPSS puan sıralamasına göre alım yapacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu Yapacağı giriş sınavını, 02 Aralık 2015 tarihi ile 11 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. Aşağıda verilen kadro bilgilerine ve adaylardan istenilen şartlara ulaşabilirsiniz. 
KADRO DAĞILIMI : 
  - En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, 190 adet Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcısı alınacak. Alınacak olan memurlarda, KPSSP113 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.
 - En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş 190 adet Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcısı alınacak. KPSSP11 Puan türünden en az 75 puan almış olan adaylar.
GENEL ŞARTLAR:
     - Henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar ( 01.01.2015 tarihi itibari ile ),
     - Görevini devamlı olarak yapmasına engeli bulunmayan adaylar,
     - Kurumun daha önce açmış olduğu sınavdan iki defa başarısız olmayan adaylar,
     - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıyan adaylar,
     - 2014 ve 2015 yıllarında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP111 ve KPSSP113 puan türlerinden en az 75 puan almış olan adaylar,
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 24 Ekim 2015 tarihi ile 06 Kasım 2015 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedr. Başvurular, Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfasında elektronik ortamda yapılacaktır.  Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup, “ Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.
NOT: Giriş sınavına girmeyi hak kazanan adaylar, KPSS puanları en yüksekten başlanıp en düşüğüne kadar hesaplanacak olup Giriş Sınavına 4 katı aday çağırılacaktır. Taban KPSS Puanı ise 75 Puandır. Bu puan taban olarak belirlenmiştir. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 16 Kasım 2015 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu (www.sgk.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar ilan edilen tarih, saat ve yerde giriş sınavına katılacaklardır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır 
Ayrıca ilanın tam metni ni inceleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.