Sağlık Bakanlığı her sene Maliye Bakanlığının vermiş olduğu izinler doğrultusunda çok sayıda personel alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere 2017 yılı başlarında Sağlık Bakanlığından 16 bin 500 sağlık personeli, 17 bin taşeron personel ve 13 bin doktor alımı yapılacağı belirtilmişti.

Sağlık Bakanlığı şu ana kadar 16 bin kişilik sağlık personeli alımlarını gerçekleştirdi. Geriye 30 bin kişilik alımlar kaldı. Peki alımlar ne zaman yapılacak. Adaylar gözlerini tekrar Sağlık Bakanlığına çevirdi ve 30 bin kişilik ilanın ne zaman yayımlanacağını büyük bir merak ile beklemeye devam ediyor.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK

Sağlık Bakanlığının 2017 yılı içerisinde toplam 30 bin kişilik daha personel alımı yapması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman ve hangi kadrolar yapılacak.

Taşeron İşçi Personel - 17 Bin
Doktor - 13 Bin

Yukarıda alım yapılacak kadrolar hakkında bilgi verilmiştir. Taşeron işçilerin hangi kadrolarda istihdam edeceği bilinmiyor ancak hastanelerde temizlik görevlisi, sekreter, güvenlik vb. gibi pozisyonlar için yapılabilir. Tabi şu anda taşerona kadro hakkında çalışmalar yapıldığı için bu alımlar henüz gerçekleştirilmeyebilir. Fakat doktor ihtiyacının karşılanabilmesi için yakın zamanda ilk defa veya yeniden atama kurası ilanın yayımlanması ve başvuruların alınması beklenmektedir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim