Sağlık Bakanlığı’ndan 50 Bin Hemşire Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanı yeni seçimlerde Bursa’dan 1. Sıradan milletvelkili adayı oldu. Burada bir televizyon kanalına çıkan Müezzinoğlu, sunucunun sorularına cevap verdi. Müezzinoğlu açıklamalarında Milletvekili kelimesinin 77 milyon kişiyi temsil eden bir kelime olduğunu dile getirerek, kendisinin nasıl siyasete başladığını ve bu günlere kadar nasıl geldiğini anlattı.

Bursa 1. Sıradan milletvekili adayı gösterilen Müezzinoğlu, Bursa’nın Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu ve bu il için bir çok yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi. Müezzinoğlu, Bursa’nın kaderine her zaman sahip çıkacağız diyerek yarınların da garantisini verdi. Bursa’da yapılan bir hastane için çok sayıda aksilik olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, bu süreci telafi etmek için daha çok şey yapacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile ilgili de açıklamalar yapan Müezzinoğlu, bakanlığın daha çok ambulans helikopter ve uçağa ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Müezzinoğlu ülkenin yetişmiş insan sorunu çektiğini dile getirerek şu anda 20 bin hekim ve 50 bin hemşire açığı olduğunu da sözlerine ekledi. Bakan Müezzinoğlu, seçimlerin ardından Bursa için faydalı olacak işlere imza atmak istediklerini belirterek, daha faydalı bir seçim süreci geçirmek ve Bursa’ya yarar sağlamak için muhalefet partilerini de ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Bakan Müezzinoğlu katıldığı programda başkanlık sistemini de değerlendirdi ve Türkiye için Başkanlık sisteminin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Biz başkanlık sistemi ile ilgili projelerimizi millete anlatacağız, onların da istekleri doğrultusunda bu hedefimize doğru ilerleyeceğiz ifadelerini kullanan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bizi hedeflerimize ulaştıracak olan sistemi kurmalıyız diyerek sözlerini noktaladı.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu açıklamalarını yaparken, açık olan hemşire ve hekim kadrolarına ne zaman alım yapılacağı konusunda bir bilgi vermedi. Bu açıklamanın ordından yüzlerce hemşire ve doktor adayı atama beklemeye başladı. Ama atamaların genel seçimlere yetişmesi şu durumda çok uzak bir ihtimal gibi görünüyor.  

Editör: TE Bilisim