Sağlık Bakanlığının bu sene kaç bin personel alımı yapacağına yönelik açıklamalar beklenirken müjdeli haberi Sağlık Bakanı Recep Akdağ duyurmuştu. Recep Akdağ yaptığı açıklamasında yıl sonuna kadar 16 bin 500 sağlık personeli, 13 bin doktor ve 17 bin şirket çalışanı alımı yapacaklarını belirtmişti.

Yine bu açıklamanın ardından önümüzde ki ay içerisinde 3 bin 900 kişilik alım gerçekleştireceklerini müjdelemişti. Sağlık Bakanlığı Mart ayında 3 bin 900 memur personel alımı yapabilir.

Mart Ayında Alımlar Yapılacak Mı?

Sağlık Bakanlığının yıl sonuna kadar 16 bin 500 sağlık personeli alımı yapacağına kesin gözü ile bakılmaktadır. Çünkü bu sayı önceden 15 bindi ve Recep Akdağ'ın Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda rakam 16 bin 500'e kadar çıkarıldı.

Bakan acil dolması gereken kadrolar için önümüzde ki ay 3 bin 900 kişilik personel alımı yapacaklarını müjdelemişti. Açıklama bu ay yapıldığı için Mart ayında Sağlık Bakanlığı 3 bin 900 personel alımı yapabilir.

Alım ilanının Mart ayı içerisinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulması beklenmekte olup doktor kadroları hariç olmak üzere tüm veya çoğu sağlık kadroları için 3 bin 900 kişilik kadronun ihtiyaçlara göre dağıtılması bekleniyor. Ancak alımlar hakkında şu an kesin bir bilgi olmamak ile beraber önümüzde ki süreçler içerisinde Sağlık Bakanlığından konu hakkında açıklama yapılabilir.
Editör: TE Bilisim