Sağlık Bakanlığının bu sene sağlık personeli için 16 bin kişilik kontenjan ayırdığı bilinmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile sağlık personeli adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puanlar ile KPSS 2017/3 yerleştirme tercihleri alındı.

Belirlenmiş olan kadrolar için binlerce sağlık personeli adayı tercihini yaptı. Buna göre Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kendi bünyelerinde istidam etmek üzere toplam 3 bin 890 sözleşmeli personeli alımı gerçekleştirmiş oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ yeni bir müjdeli haber daha verdi.

İKİ AYDA ALIMLAR YAPILACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 12 bin 500 personel alımı gerçekleştireceklerini müjdeledi. Üstelik alımların iki ay içerisinde yapılması bekleniyor.

LİSE MEZUNLARI İÇİNDE KADRO VAR

İki ay içerisinde alımları yapılacak 12 bin 500 personel alımı için lise mezunlarına da kadro ayrıldığını Sağlık Bakanı Recep Akdağ duyurdu. Ancak lise mezunları için az personel alımı gerçekleştirileceği de kamuoyuna duyurulmuş oldu. Bu kadrolar için daha fazla kontenjanın alınabilmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerine devam ettiklerini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ Maliye Bakanlığından bu konuda sonuç alabilmeye çalıştıklarını söylemiş oldu. 12 bin 500 kişilik alım için iki ay içerisinde alım ilanlarının yayımlanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim