Her sene yıl içerisinde ciddi atamalar gerçekleştirmekte olan Sağlık Bakanlığının bu sene de ciddi sayıda kamuya atama yapacağı belirtilmiş ve adaylar tarafından ilanın yayımlanması merakla beklenilmekteydi. Buna göre geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuru yapıldı ve 9 bin kişilik memur alımı ilanı yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı farklı pozisyonlar için lise, ön lisans ve lisan mezuniyet grupları için farklı pozisyonlara toplam 9 bin kişilik memur alımı ilanı yayımladı. Peki 9 bin memur alımı hangi pozisyonlar için yapılıyor, adaylar başvurularını nasıl yapacak? www.isinolsa.com ekibi olarak tüm detayları sizler için açıklıyoruz.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile aşağı bölümde verilen resimdeki pozisyonlar için yanlarında verilen sayılar kadar atama yapılacağı belirtildi. Lise, ön lisans ve lisans mezuun memur alımı yapılacak olup toplam 9 bin kişilik atama yapılacaktır. Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise lisans düzeyinden 6 bin 845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır. Yakın zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yeni bir duyuru gelmesi ve başvuruların hangi tarihlerde yapılacağına yönelik duyurunun yapılması bekleniyor.

Yukarıda verilen tablodaki rakamlar doğru olup bu pozisyonlar için hemen yanlarında verilen sayı kadar memur alımı yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların https://ais.osym.gov.tr/ linkini kopyalaması tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması ve müracaatlarını 18 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Tercihini yapan adayların 15 TL'lik onay ücretini de ödemesi gerekiyor.

Editör: TE Bilisim