Sağlık Baanlığı'nın 3 bin 900 kişiye yakın personel alımı gerçekleştirmesi beklenirken merak ile beklenmekte olan bildiri geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Yayımlanan duyuru da Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 3 bin 890 memur personel alımı yapacağı öğrenildi. Başvuruların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacağı duyurulurken lise mezunları içinde kadro ayrılacağı müjdesi verilmişti. Hangi branş için kaç kadro ayrılacak ve kadro dağılımının ne olduğu merakla beklenirken sonunda Sağlık Bakanlığı duyuru yaptı.

Kadro Dağılımları Belli Oldu
 
Kadro Lisans Önlisans Ortaöğretim
ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 10
EBE 88 14
FİZYOTERAPİST 54
HEMŞİRE 2.075 325
PERFÜZYONİST 15
SAĞLIK TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM) 1207
SAĞLIK TEKNİSYENİ (İLK VE ACİL YARDIM) 62
SOSYAL ÇALIŞMACI 40

Yukarıda hangi pozisyon için hani mezuniyetten toplam kaç sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtilmiştir. Yine beklendiği gibi en çok kadro hemşire pozisyonu için verilmiş ve hemşire için lisans mezunlarına 2 bin 75 kişi kadro ayrılırken ortaöğretim mezunları için 325 kişilik kadro ayrılmış.

Ebe alımlarının yine fazla olup olmayacağı beklenirken ebe için lisans mezunlarına 88 ve ortaöğretim mezunlarına 14 kadro ayrıldığı görülmekte olup sağlık teknikeri kadrosu için ise önlisans mezunlarına bin 2017 kişilik kadro ayrılmış. Önlisans mezunları sağlık ataması için sadece kendilerine uygun ise sağlık teknikeri pozisyonu için müracaat edebilmektedir.
Editör: TE Bilisim