2016 yılı içerisinde bir çok yere atama olacak. Bu atamalar arasında Sağlık kuruluşlarıda yer alıyor. Yönetmelik gereği bakanlıklar tarafından yeni bir yönetmelik çıkarıldı. İşte o yönetmelik hakkında esaslar ve usuller.

Bu kura içerisinde eczacılık için atamalar olacak. Eczacılar 1. yerleştirme ve 2 yerleştirme olarak 2 ayrı yerleştirme şeklinde alım yapılacak. Diğer meslek dalları için sadece 2. yerleştirme yapılacak.

Bu kuranın esas bilgileri;


- Kura başvurularının hepsi PBS üzerinden yapılacaktır yani personel bilgi sistemi üzerinden başvurular yapılacak.
- Kura yeri, saati gibi bilgiler için www.yhgm.saglik.gov.tr internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor.
- Bu kuraya başvuru yapanların hepsi başvuru formunu doldurduktan sonra notere gidip bu başvuru formunu onaylatacaktır. Aksi halde onaylatılmayan başvuru formları hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir. Bu kuraya kimler başvurabilir?
- Açıktan yani ilk defa veya yeniden atanmak isteyenler için 5371 sayılı kanun gereği Devlet Hizmet Yükümlülüğü bulunmayan uzman tabip ve tabipler başvurusunu yapabilirler.
- Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışanlar dışında diğer pozisyonlarda görev yapan ve kura son tarihine kadar başvuru yapan uzman tabipler ve tabipler başvuru yapabilirler.
Tam Metni İçin Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.