Sağlık Bakanlığı 2016 yılı 3.Dönem ilk defa ve yeniden açıktan atamam kurası ile atama yapacak. Ayrıntılar ve başvuru tarihleri haberimizin devamında yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı 31 Mayıs 2016 tarihli yaptığı duyurusuna göre 2016 yılı 3. Dönem ilk defa ve yeniden açıktan atamam kurası ile atamam yapacağını duyurdu. Atamalar Sağlık Bakanlığı ve bağlı olmuş olduğu Kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı gerçekleştirilecek. Atamalar, Tıpta Uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi, tabib diş tabibi ve eczacı kadrolarına yapılacak. Atamalar kura ile gerçekleşecek olup kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir.  Adaylar PBS sisteminden başvruru yaptıkran sonra notere onaylatmaları gerekmektedir. Notere onayı yapılmayan formlar kabul edilmeyecektir. Başvuru süresi içerisinde T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad. No:3 06434 Sıhhiye/ANKARA adresine kargo ile gönderilecektir. Elden yapılan başvurularda bizzat kendsi veya noter tarafından vekalet verdiği kişi tarafından yapılacaktır. 

Kuraya başvuruda bulunupta başvurusunu iptal ettirmek isteyen adaylar 15 Haziran 2016 tarihi ile 27 Haziran 2016 tarihleri arasında saat 18:00 a kadar Personel Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda kura iptal başvurusunda bulunmaları gerekmektedirç Kurasını iptal ettiren şahıslar bir daha başvuruda bulunamayacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar yukarıdaki verilen adrese en geç 08 haziran 2016 tarihinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu Kuraya Kimler Başvuruda Bulunamaz ?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşımayan adaylar,
657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar,
5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı Maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanlar,
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda kura son başvuru tarihi itibariyle halen 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışanlar,
Emekli olan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabibi,

Kura hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.