Yıl içerisinde en çok atama yapan kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinmekte olan Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde toplam 55 bin kişilik memur alımı gerçekleştirecektir. Buna göre ilk atama Nisan ayı içerisinde kamuoyuna duyuruldu ve alım ilanına çok sayıda aday başvuru yaptı. Şimdi adaylar gözlerini ikinci ilana çevirdi ve 18 bin memur alımı ilanının yayımlanmasını bekliyor.

İşin Olsa ekibimize gelen en çok sorulardan bir tanesi 18 bin memur alımı ilanının ne zaman yayımlanacağı diğer soru ise branşlara göre kadro dağılımının açıklanıp açıklanmadığıdır. Peki 18 bin memur alımı ilanı ne zaman yayımlanacak, alım hangi branşlar için yapılacak.

KADROLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Sağlık Bakanlığından resmi bir duyuru yapılmadığı için şu kadro için şu kadar memur alımı yapılacağı şeklinde açıklama yapamamaktayız. Ancak Gazeteci Murat Polat resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile yaptığı duyurusunda 3 bin 500 hemşire ve ebe kalan alımların ise tekniker, teknisyen kadroları için yapılacağını duyurmuştu. Yani alımlar iddiaya göre bu şekilde yapılacak.

Atamaların yine Haziran ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Öyle ki erken seçim öncesi 30 bin kişilik memur alımı ilanı yayımlandı ve Sağlık Bakanlığı da 18 bin kişilik atama ilanı yayımlarsa seçimden önce ciddi bir kamuya atama yapılmış olunucaktır. Erken seçim öncesi Sağlık Bakanlığının önümüzdeki günlerde ilanını hazırlayarak kamuoyuna duyuru yapması beklenmektedir.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim