Bilindiği üzere pek çok ülke yaz saati ve kış saati uygulamasını yıl içerisinde kullanmaktadır. Türkiye olarak bizlerde kış saati ve yaz saati kullanmaktaydık ancak saatlerin geri ve ileri alınmasının faydası çok olmadığı düşünesi ile geçtiğimiz sene düzenleme yapılarak saatleri değiştirme kuralı iptal edildi.

Şimdi sonbahar ayına girilmesine sayılı günler kaldı ve herkes saatler bir saat geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Saatler ne zaman bir saat geri alınacak gibi aramalar yapmaya başladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURU YAPTI!

Okulların açılmasıan sadece sayılı günler kaldığı için Milli Eğitim Bakanlığı hem personellerin, hem velilerin hemde öğrencilerin her hangi bir problem ile karşılaşmaması için duyuru yayımladı. MEB'den yapılan duyuru ile bu yıl kış saatine geçilemeyeceği belirtildi.

Yani sonbahar ayının gelmesi ile ülke olarak kış saatine geçilmeyecek, saatler bir saat geri alınmayacak. İlerleyen günlerde her hangi bir düzenleme yapılır mı bilinmiyor ancak bundan sonra Yaz saati uygulamasına sürekli olarak devam edilmesi beklenmektedir. Çünkü saatler bir saat geri alınınca ülke olarak milyarlarca liralık fazla elektrik tüketimi yapılıyor. Buradan tasarruf edilmesi için kış saatine geçilmesi pek avantajlı gözükmemektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim