Ülkemizde her sene farklı kadrolar için memur ve personel alımları gerçekleştirilmektedir. Bu sene çok sayıda atamanın yapılması beklenirken hükümet üniversitelerde bulunan kadrolarda da düzenlemeye gidiyor. Buna göre geçtiğimiz hafta yardımcı doçentliğin kaldırılacağı belirtilmişti.

Resmi Gazete aracılığı ile yeni bir düzenleme daha yayımlandı ve üniversitelerde bu kadrolarda bundan sonra memur alımının yapılmayacağı ve halen görev yapanların da farklı bir kadrolara atanacağı belirtildi. Peki hangi kadrolara alımlar yapılmayacak, o kadrolarda istihdam eden personeller hangi pozisyonlara aktarılacak?

HANGİ KADROLAR KALKIYOR?

Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan duyuru da Okutman, Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı ilgili pozisyonlar için artık atamaların yapılmayacağı açıklanırken yine bu kadrolarda halen görev yapmakta olan personellerin de öğretim görevlisi pozisyonlarına atanacağı kamuoyuna duyuruldu.

Yani hali hazırda bu kadrolarda görev yapmakta olan personellerin her hangi bir mağduriyet yaşamasına izin verilmeyecek ve personellerin öğretim görevlisi kadrolarına aktarılmasına olanak sağlanacak bundan sonra da Okutman, Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı kadrolarına alımlar yapılmayacak. Yardımcı Doçent görevlileri de artık Doktor Öğretim Görevlisi ya da üyesi olarak adlandırılacaktır.

Editör: TE Bilisim