İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı için bekçi kadrosu açıldı. Buna göre aralıklarla il Valilikleri tarafından yapılacak duyurular sonucunda bekçi alımları yapılacaktır. Bu sene geçtiğimiz seneden kalan 7 bin 500 kişilik bekçi alımı kadrosu mevcuttur.

Geçtiğimiz sene OHAL ilanı ile yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK neticesinde toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı kadrosu ihdas edilmiş fakat sadece 7 bin kişilik alım yapılmıştı. Buna göre bu sene İşin Olsa ekibimizin yorumuna göre 7 bin 500 kişilik bekçi alımı daha yapılacaktır. Alımlar ne zaman derken Resmi Gazete aracılığı ile bekçi alımında başvuru şartları yönetmeliğinin değiştirildiği belirtildi. Peki detaylar nedir?

YENİ BAŞVURU ŞARTLARI NE OLDU?

Resmi Gazete aracılığı ile bekçi alımında başvuru şartlarının değiştiği belirtildi. Peki yeni şartlar nedir? Türk vatandaşı olmak, askerliğini yapmış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya engeli olmamak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, sicili belirli suçlardan fazla dolu olmamak, uyuşturucu alkol vb. gibi madde kullanmıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranmaktadır. Yakın zamanda 7 bin 500 bekçi alımına ilişkin kamuoyuna duyuruların yapılması beklenmektedir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim