Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan ve ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerine devam etmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi giderek her geçen gün markasını büyütmeye devam ediyor. Özellikle PTT'nin 2023 yılına kadar Türkiye'nin dört bir yanına binlerce yeni şube açılışı gerçekleştirmesi beklenmektedir.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ilgili bölgeler için yeni şube açılışları gerçekleştirdiği gibi yine şubelerinin olmadığı ve hizmetinin bulunmadığı bölgeler için acentelikler vermektedir. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yeni yapılan duyuru ile Türkiye'nin iki farklı bölgesi için acentelik verileceği belirtildi. Peki hangi bölgeler için acentelikler verilecek ve acentelik başvurularına kimler başvuru yapabilir.

NERELERE ACENTELİK VERİLECEK?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yapılan açıklama ile iki farklı bölge için acenteliğin verileceği duyuruldu peki buralar hangi bölgelerdir? PTT nerelere acentelik verecek. Yayımlanan duyuruya göre Ankara ili Çubuk ilçesi ve Balıkesir ili Bandırma ilçesi için acentelik verilecektir. Peki bu acentelik alımı için adayların hangi şartlara sahip olması gerekiyor.

ACENTELİK BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi şubesinin bulunmadığı bölgelerde hizmet faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için acentelik verecektir. Peki acentelik başvurusunu kimler yapabilir? Buna göre adayların en az lise mezunu olması, sicilinin temiz ya da belirlenen suçlardan fazla olmamak, askerlik sorunu olmamak ya da tecilli olmak gibi şartlara sahip olması gerekmektedir. Resmi bildiri aşağıya sunulmuştur.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim