PTT'e son yıllarda aşırı şekilde personel alımı oldu. Personellerin bir konuda dikkati çekildi ve uyarılar yapıldı. Sizlere bu yeni sözleşme hakkında kapsamlı bir yazı hazırladık ve bu yazımızın içerisinde PTT'nin yeni sözleşmesi olan; ''İdari hizmet sözleşmesi statüsü'' hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.

Bilindiği üzere PTT'e son yıllarda büyük bir yoğunluk var ve sürekli olarak yeni işci alımı yapılıyor. PTT ise işcilerine özel yeni bir hizmet sözleşmesi yayınladı. İşte o hizmet sözleşmesş hakkında detaylı bilgiler!

PTT merkezi alımları nasıl oldu?


2013 yılında PTT'e yeni bir isim getirildi ve PTT ''anonim şirket'' olarak yönetilmeye başladı. Bu değişiklikle beraber daha bir çok yeni bildirimler geldi. Personellerin rejimi de farklı bir hal alarak KİT personel rejimi hakkında değişiklik uygulandı. PTT'e normalde KPSS ile alım yapılıyordu fakat bu değiştirildi.

PTT'nin Personelleri hangi statüde?


Kanunda yer alan geçici maddelere göre PTT'de çalışan personeller için mevcut statülerini korumak adına imkanlar sağlandı. Yeni personellere ve eski personellere 6475 sayılı kanuna göre sözleşmeli statüye geçiş hakkı sağlandı. Çalışanlar bu isteği reddedip PTT'de çalışmayı tercih etti ve şuanda bir çok çalışan halen PTT'de görevini yerine getirmektedir. Mevcut çalışanların yeni sözleşmeyi kabul etmesi zaten imkansızdı.
Kaynak:memurlar.net
Editör: TE Bilisim