PTT Bünyesinde Çalışan Dağıtıcıların Alım Şartları Değişti

Ülkemizde yıllardan beri PTT önemli ölçüde sözleşmeli bir şekilde personel alımları yapmaktaydı. Bu alımlarda ise KPSS puan şartı sunuluyordu ve en az 50 puan şartı aranıyordu. Bu şartla beraber yapılan Dağıtıcı alımları, en çok ilgiyi gören atamalardan ve başvuru alan kadrolardan birisi olarak göze çarpmaktadır.

Dağıtıcı ünvanıyla çalışacak kişilerle ilgili PTT’ den gelen açıklama ise şöyle. ‘’ Şirketimizde Dağıtıcı pozisyonunda çalışacak kişilerde va başvurularında en az B sınıfı bir ehliyete sahip olmak şartı ve bunun yanında 01.01.2016 tarihinden itibaren de A2 sürücü belgesine sahip olma şartı aranacaktır ‘’ şeklinde oldu.

PTT’ ye yapılacak olan Dağıtıcı ünvanındaki kadrolarda, özel başvuru şartları da 2016 yılından itibaren şöyle olacak. Öncelikle 2 yıllık eğitim vermiş olan bir meslek yüksek okulundan mezun olmak ve PTT’ nin kriterlerine uygun bir bölümden mezun olmak gerekmektedir. Bunun yanında başvuru yapacak kişilerin hangi iklim koşullarında ve yolculuk şartlarında olunursa olunsun posta dağıtım işlemlerini yaya bir vaziyette yapıyor olmaları ve bunu ispatlayan bir sağlık raporuna sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca erkek adaylarda boy olarak en az 1,68 cm ve bayan adaylarda da en az 1.60 cm boy şartı aranmaktadır. Adaylarda aranan kilo özelliği ise boy ile orantılı olmalıdır. Adaylarda aranan bu şartta ise kilo ve boy arasındaki orantının en fazla 15 kilogram olması gerekmektedir ve bunun da sağlık kurulu raporuyla beraber ispatlanmış olması isteniyor. Başvuru yapılan bu görevde Panel Van tipi araçların kullanılabileceğinden dolayı adayların en az B sınıfı bir sürücü belgelerine sahip olması gerekiyor. Ayrıca motorlu ulaştırmaların yapılacağından dolayı da 2016 yılından itibaren A2 ehliyet belgesi şartı aranmaktadır. Adayların ayrıca KPSS’ den 50.00 puan almış olması gerekmektedir.

PTT’ ye yapılan iş başvurularında da genel şartlar şöyle sıralanmaktadır.

  • On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün alınmış olmaması

  • İşlenilen herhangi bir suçtan dolayı kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

  • Adayların kasten işlenmiş bir suçtan dolayı altı veya daha fazla ay kadar hapis yatmamış olmamaları gerekmektedir.

  • Ayrıca; devlet ve anayasal düzeni bozan davranışların yapılmamış olması gerekiyor. ( zimmet, irtikap, hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik )