Posta, Telefon ve Telgraf Teşkilatı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan atamalar ile yapılmakta ve adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip minimum puanı alması gerekmektedir. Yine PTT yıl içerisinde boş bulunan kadrolarda görev yapmak üzere sözleşmeli personel alımları da yapmaktadır. Bu alımlar için adayların PTT'ye başvuru yapması gerekmektedir. Peki 2016 yılı içerisinde PTT personel alımı yapacak mı? Böyle bir düşünce var mı? İşte detaylar.

PTT Yalanlamıştı

Geçtiğimiz aylarda çıkan haberlerde PTT'nin personel alımı yapacağına dair sosyal medya da haberler yayımlanmış ve PTT hemen bu konu hakkında açıklama yaparak personel alımının yapılmayacağını belirtmişti. Peki 2016 yılı içerisinde alım var mı?

Posta, Telefon ve Telgraf Anonim Şirketi alım yapacağı zaman resmi internet sitesinde bulunan insan kaynakları bölümü aracılığı ile konu hakkında detayı kamuoyu ile paylaşmaktadır. Şu anda yayımlanmış olan bildiriler incelendiğinde PTT'nin alım yapmadığı görülüyor. Ancak 2016 yılı sonuna kadar alım yapılır mı? Yoksa yapılmaz mı? Bu konu hakkında net bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Eğer Posta, Telefon ve Telgraf Teşkilatı personel alımı yaptığını resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurursa bizlerde sizi bu konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim