PTT bilindiği üzere 2017 yılı içerisinde toplam 5 bin kişilik memur alımı yapacak. Yılın ilk yarısında toplam 2 bin 250 kişilik sözleşmeli personel memur alımı yapıldı ve yılın ikinci yarısı da toplam 2 bin 500 kişilik memur personel alımı yapılacağı belirtilmişti.

Alımların ne zaman yapılacağı büyük bir merak ile beklenirken sonunda dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 2 bin 500 memur alımına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT'nin 2 bin 500 memur alımı müracaatlarının 15 Ağustos'da başlayacağını belirtti.

BÖLÜM ŞARTI

15 Ağustos'ta bilindiği üzere PTT 2 bin 500 kişilik memur alımı yapacak alınacak pozisyonlara bakıldığında gişe görevlisi memuru, büro görevlisi memuru ve dağıtıcı memuru alımı yapılacağı görülmektedir. Ancak adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapması için gerekli bölümlerden mezun olması gerekiyor.

Özellikle dağıtıcı pozisyonu için adaylar tüm önlisans mezunlarının başvuru yapabilme imkanının verilmesini talep ediyor. Ancak PTT adayların pozisyon hakkında bilgi sahibi olması için belirlenmiş bölümlerden mezun olmasını talep etmektedir.

PTT'nin gerekli bölümlerine adaylar sırf dağıtıcı pozisyonunda istihdam etmek için girebilmektedir ve bu adayların mağdur olmaması için tüm bölümlerin başvuru yapmasına izin verilmemekte sadece bu bölümlerden mezun olanların başvuru yapmasına izin verilmektedir. Ancak diğer önlisans bölümlerinden mezun olanlar mesleğin teknikerlik ya da teknisyenlik gibi bilgi gerekmediği için herkesin başvurmasına imkan sağlanmasını istemektedir. Büro görevlisi ile gişe görevlisi ilanında da bölüm şartının kaldırılması isteniyor.

BAŞVURU YAPABİLEN BÖLÜMLERİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

2 BİN 500 MEMUR ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYINIZ