Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ki polis açığına göre her sene Maliye Bakanlığından kadro talep etmekte ve onaylanan kadrolar dahilinde on binlere polis alımı gerçekleştirmektedir. Bugün Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde yer almakta olan duyurular bölümü aracılığı ile üç önemli duyuru yaptı.

En yoğun rağbet gören duyuru şüphesiz ki 23. dönem Polis Melek Eğitim Merkezi POMEM için yapılan duyurudur. Buna göre 23. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağı belirtildi. 23. dönem POMEM 10 bin polis alımı haberimize tıklayarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

PÖH mü? Polis Memuru mu?

23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin polis alımı yapılacağı öğrenildi peki bu alımlar Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için mi yoksa polis memuru sınıfı için mi yapılacak? Buna göre en son PÖH alımı 19. dönem kapsamında yapıldı. Diğer alımlar olan 20. dönem, 21. dönem ve 22. dönem polis memuru sınıfında yapıldı. Yani uzun süredir PÖH sınıfına alım yapılmadı.

Bu sebepten dolayı 23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılması daha yüksek ihtimal gözükmektedir. Ancak belirtildiği gibi bu sadece bir ihtimaldir. Çünkü kadrolar İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından belirlenmekte ve ona göre duyurular yapılmaktadır. Eğer Polis Özel Harekat branşında açık görünmezse yine polis memuru alımı yapılabilir fakat PÖH alımı uzun süredir yapılmadığı ve açığın olduğu düşünülürse bu sefer Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılabilir.

23. DÖNEM POMEM 10 BİN POLİS ALIMI DUYURUSU BURADA

Editör: TE Bilisim