Son günlerde memur adaylarını bir hayli telaşlandıran bir konu gündemde. Konuya Çalışma Bakanı Müezzinoğlu açıklık getirdi. Müezzinoğlu daha önce kamuya alımların durdurulduğunu belirterek, memur adaylarını büyük bir şoka uğratmıştı. Ancak yeni bir açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, öğretmen ve polis dışındaki personel alımında kısıtlamalar yapıldığını ancak, alımların tamamıyla iptal edilmediğini duyurdu. Belirlenen takvime uyularak kamu personeli alımlarına yönelik işlemler sürecek.

Bu açıklama şu anlama geliyor. Devlet daha önce tasarruf yapmaya başladığı alanlara bir yenisini daha ekledi ve kamu personeli alımlarına da sınır getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuya alımlar konusunda memur adaylarının beklentisi oldukça büyüktü. Ancak Müezzinoğlu alımlarda bu yıl ağırlığın polis ve öğretmenlere verildiğini duyurdu. Adaylar için bu bir hayli hayal kırıklığı yarattı. Adayların çok üzülmelerine gerek yok. Çünkü Bakan Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu tasarruf çok uzun süre uygulanmayacak. Yani alımlar kısa süre sonra yeniden eski haline gelecek.

Adaylar KPSS'siz Alım Bekliyordu

Aslında adayların bu yıl yapılacak olan memur alımlarından beklentisi KPSS’siz memur alımına kadar gitmişti. Çünkü FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kamuda çok sayıda memur ihraç edilmiş, açık ise yüzbinlerin üzerine çıkmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre KPSS şartı olmadan memur alımı söz konusu değil. Memur alımlarında KPSS şartı aranmaya devam edecek. Ancak kısa bir süreliğine alımlar kısıtlı yapılacak.
 
Editör: TE Bilisim