Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bilindiği üzere ihtiyaçlara göre her sene düzenli şekilde polis alımları yapmaya devam etmekte olup ilgili ilanlar EGM tarafından Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyuru şeklinde yaptırılmakta ve başvurular da alınmaktadır.

Bu sene lise mezunu adayların girebildiği Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Ancak alım ilanı henüz yayımlanmadı. Adaylar büyük bir heyecan ile PMYO'dan 2 bin 500 polis alımı yapılmasını bekliyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru ile de lise mezunları için polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Ancak alımların ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Öyle ki 2 bin 500 Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis öğrencisi alımı üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile yapılması bekleniyordu. Sonuçların açıklanması ile büyük ihtimal ile Polis Akademisi Başkanlığı öğrencilerin sıralamalarını tespit etmektedir. Sıralamalar tespit edilmesinin ardından Polis Akademisi Başkanlığınca baraj puanının belirlenmesi ve baraj puanını aşan öğrencilerin PMYO için alım yapılacak olan 2 bin 500 polis alımı ilanına başvuru yapması ön görülmektedir. PMYO polis alımı ilanının yayımlanması ile İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim