Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yüz binlerce polis görevine devam etmektedir. Her polis kendi bulunduğu şubeye bağlı olarak görevlerine devam etmekte olup her birinin ayrı ayrı dalları ve görevleri bulunmaktadır. Buna göre çatışma ve ağır silahların kullandığı bölgelerde genel olarak özel harekat polisleri, şehir içi asayişi sağlamak için polis memuru, trafiğini akışını sağlamak ve kazaları olabildiğince minimize etmek için trafik polisi ve eylemler, futbol maçları, toplanmalar gibi bölgelerde güvenliği sağlamak için ise çevik kuvvet polis ekipleri görevlendirilmektedir. Peki bu polislerin maaşları ne kadar ve doğu ile batı arasında fark var mı?

Görev Tazminatı Farkı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam eden polisler normal şartlarda aynı maaşı almaktalar. Fakat yaptıkları görevler farklı olduğu için görev tazminatları arasında ücret farkı olmakta buda maaşlara yansımaktadır.

Batı ile Doğu bölgelerinde görev yapan polisler değerlendirildiğinde polis memurları arasında 400 - 500 lira gibi bir maaş farkı bulunmaktadır. Fakat Özel Harekat Polislerinde bu fark bin lira seviyelerine kadar ulaşabiliyor.

2016 yılının Ocak ayında yayınlanan veriler incelendiğinde polis memurlarının maaşının 3 bin 425 lira olduğu belirtilmiştir. Özel Harekat Polislerinin maaşları ise 5 bin liraya seviyelerine kadar çıkmaktadır. Çevik Kuvvet polislerinin maaşları incelendiğinde ise en düşük 3 bin 800 lira aldıkları ve bu rakamın 4 bin 500 seviyesine kadar çıktığı görülmektedir. Trafik polisleri ise net olarak 3 bin 400 ila 4 bin lira arasında maaş alıyor.
Editör: TE Bilisim