Ülkemizde faaliyetlerine devam eden kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere önlisans mezunu memur alımı yapmaya devam ediyorlar. Buna göre genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının açıklanması ile düzenlenen Merkezi Atama ile yapıldığı gibi aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlar yıl içerisinde resmi internet siteleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı duyuruları aracılığı ile ilanlarını kamuoyuna duyurmaktadır.

Hangi Kurumlar Önlisans Mezunu Memur Alımı Yapar

Faaliyetlerine devam eden kamu, kurum ve kuruluşlar önlisans mezunu memur alımı yapmaya devam ediyor. Peki hangi kurumlar yıl içerisinde memur alımı yapıyor.

Üniversiteler, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı

Yukarıda belirtilmiş olan kurumların tamamı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yıl içerisinde önlisans mezunu memur alımı yapmaktadır. Alımlar Merkezi Atama ile yapıldığı gibi kurum sınavları ile de yapılabilmektedir. Kasım ayında yeni bir merkezi atama ile on binlerce memur alımı yapılması bekleniyor.