İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini sürdürmekte olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde bilindiği üzere personel yetersizliği bulunmakta olup resmi gazete aracılığı ile yapılan duyurularda da ilgili kamu kurumuna kadronun ihdas edildiği belirtilmişti.

Öyle ki Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 13 bin polisin baktığı ehliyet işlemleri de Nüfus Müdürlüklerine aktarıldı ve personellerin üstlerinde düşen görevler bir hayli artırıldı. Buna göre nüfus müdürlükleri bin 600 memur alımı yapacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak ve konu hakkında her hangi bir tarih verildi mi?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni bin 500 kişi, daire başkanı iki kişi, şube müdürü 6 kişi, avukat 6 kişi,mühendis 10 kişi, tekniker 6 kişi, teknisyen 70 kişi olmak üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili kadrolar için toplam bin 600 kişilik atamanın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması beklenmektedir. Peki alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

Buna göre alımın hangi tarihte yapılacağına dair bir bilgi yok. Fakat alımların bir bölümü VHKİ olduğu için bu atamalar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yapılan merkezi atama kapsamında yapılabilir. Merkezi atamanın ilki 26 Temmuz ile 5 Temmuz tarihleri aralığında yapılacaktır. Adaylar şimdiden gözlerini bu atamaya çevirmiş durumda olup İşin Olsa ekibi olarak bizlerde tüm atama ilanlarını takip ediyor ve sizler için ilanlar yayımlandığında ilanları açıklıyoruz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim