Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamasında nüfus müdürlükleri için atama bekleyen binlerce adaya müjdeli bir haber vererek nüfus müdürlükleri için bin 500 kişilik memur personel alımı yapacaklarını müjdelemişti. Bu haber ile atama bekleyen binlerce kişi sevindirici bir haber almış oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamasında bin 500 personel alımı yapacaklarını duyurdu peki bu alımlar ne zaman yapılacak. Adaylar alım ilanlarının yayımlanmasını bekliyor.

ALIMLAR KESİN YAPILACAK MI

Alımlar hakkında açıklama yapılmasına rağmen pek çok aday alımların kesin olarak yapılıp yapılmayacağını sorgulamaktadır. Peki alımlar kesin olarak yapılacak mı? Nüfus müdürlükleri için bin 500 memur personel alımı müjdesini Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz haftalarda verdi ve olağan bir durum olmadığı sürece kesin olarak alımların yapılması tahmin edilmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILIR

Naci Ağbal bin 500 nüfus müdürlükleri için personel alımı yapılacağını müjdeledi. Peki alımlar ne zaman yapılacak. Şu an için alımlar hakkında Maliye Bakanlığından ya da Naci Ağbal'dan her hangi bir bilgi verilmedi. Ancak alımların genel olarak referandumdan önce yapılırsa Nisan ayında yapılması tahmin edilmekte olup referandumdan önce alım ilanı yayımlanmazsa referandumdan sonraya atamaların kalması ve aralıklarla alımın yapılması ile yıl sonuna kadar toplam bin 500 kişilik alımın gerçekleştirilmesi beklenmektedir.