Müjde! Kamuya 74 Bin Personel Alımı Yapılacak

Uzun zamandır konuşulan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunuldu. Sunulan bu tasarı ile birlikte 2016 yılı içerisinde kamuya toplamda 74 bin personel alınması için çalışmalar başlayacak.

 

TBMM Başkanlığı'na sunulan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı ile ilgili 74 bin personelin kamuya alınması düşünülüyor. Sunulan 2016 tasarısı ile birlikte 444.1 milyar lira, Vergi gelirlerinin faiz dışı fazlanın 39.6 milyar lira olması, bütçe açığının ise 15.4 milyar lira olması bekleniyor. 2015 yılına göre 2016 yılı içerisinde bütçe gelirlerinde ise gözle görülür bir artış ve yüzde 4 de büyüme bekleniyor.

 

Özelleştirme geliri hedefi ise 10.8 milyar lira, Sosyal yardımların tutarının 41.6 milyar lira olması belirlenirken bunun la birlikte personel giderleri 2016 bütçesinde toplam 169.3 milyar olacak. Merkezi yönetime bağlı idarelere bu yıl yani 2016 yılı içerisinde toplam 74 bin istihdamın yapılması hedefleniyor. 1 Kasım seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni hükümet ekonomi bütçesini en kısa zamanda TBMM'ne sunması bekleniyor.

 

Memur atamalarına ilişkinde yeni bir düzenleme geliyor ve artık atamalar Başbakanlık yetkisi dahilinde olacak. Bu konuya ilişkin genelde genelge ise geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Genelgede Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Yüksek Mahkemeler, HSYK, YSK, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT, Belediyeler ve TSK haricinde yapılacak olan atamalar artık Başbakanlık yetkisi dahilinde olacak dendi.

Editör: TE Bilisim