Milyonlarca Kişinin Gözü 3 Temmuz’da

Milyonlaca memur ve emekli zam için 3 Temmuz’u bekliyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 3 zam alacak olan memur ve emekliler enflasyon oranının açıklanması ile de anflasyon farkı alacaklar. Enflasyon oranı yılın ilk 5 ayında 5,30 olarak açıklanmıştı. Memur ve emeklilerinde bu oran üzerinden beklentileri arttı. Haziran’da fiyatların sabit kalması veya yüzde 2.2’den daha az düşmesi halinde bile memur ve emekliler enflasyon farkı alabilecekler.

Memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre Mayıs’ta yüzde 0.56 yükselmişti. Enflasyonda yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 5.30 olarak açıklanmıştı.

Yılın ilk 5 aylık döneminde bile maaşlara yapılacak yüzde 3’lük zam oranı da aşılmıştı. 3 Temmuz tarihinde Haziran ayı ile birlikte yılın ilk 6 aylık zam oranları açıklanacak. Haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile devlet memurları, geçici personeller, sözleşmeliler ve memur emeklileri yüzde 3’ün üzerine yüzde 2.23 oranında enflasyon farkı alacak. Maaşlara bu ay fiyatlarda yüzde 2.2’den daha az düşüş olması halinde dahi enflasyon farkı yansıyacak.

Devlet memurları, geçici personeller, sözleşmeliler ve memur emeklileri ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3’ün üzerinde gelmesi durumunda zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını Temmuz ayı içerisinde alacak.

Temmuz ayında milyonlarca Bağ-Kur ve SSK emeklisi de yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Ayrıca Bağ-kur ve SSK emeklilerinden maaşı düşük olanlara ek zamda geliyor.

Editör: TE Bilisim