Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan devlet okullarında temizlik görevlileri kadrolu ya da sözleşmeli olarak görev yapmaktadır. Okullardaki hijyenin artması için temizlik görevlisi alımlarını artırmayı planlayan MEB 40 bin personel alımı yapacak.

Bilindiği üzere aylar öncesinde Milli Eğitim Bakanlığının 40 bin kişilik personel alımı için bir talebinin olduğu belirtilmekteydi. Okullarda istihdam etmek üzere geçici işçi alımları gerçekleştirilmektedir ve bu alımlar genel olarak İŞKUR Toplum Yararına Program kapsamında gerçekleştirilmektedir.

40 BİN PERSONEL ALIMI!

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki temizliğin artırılması ve hijyenin daha yüksek düzeyde olması için yine okul güvenliğinin de tam anlamıyla sağlanması adına 40 bin kişilik personel alımı yapacak. Alımların temizlikçi (hademe) ve güvenlik görevlisi pozisyonları için yapılması beklenmektedir. MEB geçici işçi alımları genel olarak İŞKUR üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Bakanlıklar ve kamu kurumları geçici işçi alımları için Maliye Bakanlığı ile görüşme yapmakta ve onayın alınmasından sonra alımları gerçekleştirmekte olup Milli Eğitim Bakanlığı geçici işçi alımlarını da bu şekilde yapmaktadır. Şu an için MEB temizlik ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına alımı ne zaman yapacak bilinmiyor fakat adaylar illerinde ki İŞKUR'a müracaat ederek toplum yararına programlar için bilgi alabilir ve MEB geçici işçi alımı yaptığında müracaat edebilir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim