Ülkemizde her sene on binlerce kişilik atama yapmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamaları yaptığı gibi açık olan kadroların tespit edilmesinden sonra bu kadrolar için de hızlı bir şekilde ücretli öğretmen alımları farklı branşlar için yapılmaktadır. Bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapan Milli Eğitim Bakanlığı MEB hazırlamış olduğu ilanı kamuoyuna duyurdu ve 5 bin ücretli öğretmen alımı yapacağını da açıkladı.

Buna göre ücretli öğretmen atamasına başvuru yapacak olan adayların ilgili şartlara sahip olması gerekmekte olup hangi branş için kaç kişilik kadro ayrıldığı da açıklamıştır. Peki Milli Eğitim Bakanlığı MEB 5 bin ücretli öğretmen atamasında aranmakta olan şartlar nelerdir? Hangi branş için kaç kişilik kadro ayrıldı? Aranan şartlar ve branşlara göre dağılımlar hakkında detayları sizlere açıklıyoruz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından hazırlanmış olan 5 bin ücretli öğretmen atamasına ilişkin aranan şartları hemen aşağı bölümden sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Hemen yukarıda 5 bin ücretli öğretmen ataması için aranmakta olan şartlar hakkında bilgi verilmiştir. Peki başvurular nasıl yapılacak? Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının 5 bin ücretli öğretmen ataması ilanı incelendiğinde adayların http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr linkleri aracılığı ile 8 Haziran - 13 Haziran 2018 tarihlerinde sınav merkezi tercih ederek müracaatlarını gerçekleştirmesi gerektiği görülmektedir. Branşlara göre kadro ve resmi ilan aşağı bölümde verilmiştir.

5 BİN ATAMA BRANŞLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI BURADA

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI BURADA

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim